Domul ne incearca mereu . . .


Ps.32. 8,9.
,,Eu —– zice Domnul — te voi invata, si-ti voi arata calea pe care trebuie sa o urmezi, te voi sfatui,si voi avea privirea indreptata asupra ta.”

Nu* fiti ca un cal sau ca un catar fara** pricepere, pe cari-istrunesti cu un frau si o zabala cu car-i legi, Ca sa nu se apropie de tine. —

Cu siguranta, oameni buni, ati avut o zi minunata, de Domnul daruita, caci Domnului ieri de cu seara ati vorbit, sa-i multumiti de a Lui bunatate,pentru zilele toate ce pana acum v-a daruit,
El, Domnul te-a trezit si azi sa te bucuri, de darul vietii de la El venit, vei stii imediat daca ziua ti-e de Domnul binecuvantata, cerceteaza-ti sufletul si simte ce e in el, cand pacea Domnului e cu tine, oricat de grea v-a fii ziua ta, tu vei simtii linistea si armonia din ea, daca afara ploua in sufletul ta ziua v-a fii senina si plina de lumina, asa simti cand esti pe calea Domnului, si oricat de mare ar fii modestia, saracia in care traiesti, si care ti se pare ca nu se mai termina, cand sufletul ti se intristeaza din cauza saraciei, sau a unei situatii specifice vietii tale care cantareste greu in a ta viata,de indata intelepciunea de la Domnul iti sare in ajutor, si din lucruri care initial ti se pareau marunte, nesemnificative intelepciunea, te ajuta sa faci lucruri minunate, de care sa te bucuri,si din a cel ce tu il consideri nimic, Domnul te ajuta sa inveti sa fii inventiv, si sa faci lucruri, bune . . . Domnul te v-a ajuta sa vezi, cum sa-ti incropesti mancare pe masa ta, cand tu consideri ca nu ai nimica, iar daca cumva esti o persoana bolnava, Domnul grija iti v-a purta, ca zambetul mereu sa fie pe fata ta, si sa accepti, ce in destin ti-a fost scris, da omule minunat , toate problemele in care traim, cand esti pe calea Domnului nu sunt usoare, caci Domnul pe cine iubeste, pe pamant viata usoara nu ii daruieste, caci e in continua incercare in fata Domnului, dar Domnul lucra in viata ta, si te ajuta, pe cai nimai de El stiute , dar nu financiar . . . eu in final am inteles caci saracia, sau modestia vietii nu e o rusine e neplacut, dar cum am zis, Domnul le v-a da o lumina aparte, ca sa te poti bucura, in modestia ta, si cu tot ceea ce tu esti si ai, si totusi aparte, caci Domnul te v-a ocrotii, si-ti v-a da multa intelepciune, sa-ti intelegi situatia, deasemenea multa liniste & armonie de care am mai vorbit, aceste daruri vor fii ca o mare plina de liniste, pentru ca supararea sau frustrarea care ne da tarcoale, caci raul lucra in permanenta , si ne serveste portii de gelozie, invidie sa simtim , cand vedem ca altii pot duce o viata libertina, si plina de bani, aceste sentimente lucra in minte precum furia valurilor, si te impinge sa doresti si ‘u o viata de genu, ca oameni suntem doar, dar Domnul le v-a domolii, valurile de furie, si vei vedea de fapt ca esti mai avantajat ca cel ce incet isi distruge viata, Domnu te opreste sa mergi in marea furtunoasa, ca sa nu te ineci in nemerginirea ei, caci nu e de tine, ada-ti aminte Domnul te vrea sa traiesti in modestia ta, si cu darurile de el trimise care fac marea vietii, sa devina linistita, . . . Cam asta face Domnul, in ale noastre vieti cand ii vorbim, si vrem sa ne lepadam de ale noastre pacate, plangandu-ne sufletele, Lui ca lacrimile sa ne curete de ale noastre pacate, pacate, care Domnul vrea sa creada, ca intradevar ne vom lepada de ele.

photo.art by sorinahasballa/made with CollegeYou app

Vorbeste-i Domnului spune-i ceva, hoatareste-ti directia pasilor, pur si simplu traieste-ti viata modest si totusi bogata in suflet, razi de fericire caci e unic sa simti cum Domnul lucra in viata ta, si iubeste-l pe Domnul, mai presus de orice, iar apoi imparte iubirea din sufletul tau cu cei dragi tie. . . . o seara faina, si o noapte linistita, oameni minunati!

Author: Sorina Hasballa

Published by angely#words4you#

Imi iubesc eu-l, dar nu mai mult decat pe Dumnezeu.

%d bloggers like this: