Rugaciunea e minunea, care mi-a schimbat viata.


©2019/capture & art.photo/by sorinahasballa
Un strop despre mine( 2014 — ) . . . un strop care mi-a schimbat pentru totdeauna viata . . .

Ma numesc Sorina Hasballa, si niciodata pana acum, nu am mai creat vreo poezie, sau macar inclinatie spre a creea versuri sa fii avut. Dar cum nimic nu se intampla in vietile noastre fara vreun motiv, intamplarea a facut ca viata mea, sa i-a o intorsatura de 360 de grade, si sa nu mai fiu eu, sa nu mai pot muncii, sa nu mai pot avea grija de cei dragi mie, sa nu pot sa-mi tin in brate, ai mei nepotei dragi, sa nu mai pot pur si simplu avea grija nici de mine chiar. . . intr-un cuvant am inceput sa ma simt inutila complet si dependenta, in cele mai multe situatii, de sotul meu (mai exact nu pot sa duc greutati mai mult de o paine in mana si cred ca asta spune tot…) tot ce inainte faceam acum parca a devenit un vis greu de atins, e foarte trist . . . . daca inainte eram o persoana care ducea o viata normala, adica puteam sa fac absolut tot ce e cu putinta posibil, si cel mai important, munceam din greu, dar cu drag, dar asa cum am mai zis, un accident la locul de munca, m-a transformat intr-o persoana care a devenit, foarte limitata la miscari . . .coloana vertebrala mi-a fost franta,din acel moment,totul a devenit un calvar in viata mea, nu vreau sa intru in detaliile, trairilor prin care am trecut. Dar cum banii fac totul pentru unii ca si pentru mine in acel moment de dinaintea accidentului, si nu realizam ca e gresit . . . ar fii trebuit doar sa schimb conceptul, iar pe sanatate mai mare atentie sa platesc, pana inainte de a se fi facut pentru mine, prea tarziu .. . Caci belsugul Domnului, in suflet trebuia' sa adun, ci nu banul sa-mi fie telul, iar sanatatea ce am avut sa o ingrijesc, si mai bogata de atat nu trebuia sa fiu, banul trebuia sa fie brandul in trend a traiului modest in viata mea, iar asa as fii fost mai fericita, caci degeaba avem banul ,in buzunar daca cu ei sanatate, nu se mai poate recupera, in cazul meu … e de stiut din partea mea acum, dar e tarziu . . . caci fara sanatate nimic nu poti sa ai. Sanatatea face banul, sanatatea face totul.
Eu, le-am pierdut pe amandoua, si odata cu aceastea si '' universul'' meu in care am trait, a cazut intr-un hau, pentru ca nu puteam accepta situatia in care ma aflam, dupa accident, iar eu m-am pierdut pentru o vreme, iar vremea in care eu, am fost pierduta, cei ce inainte erau langa mine . . . au disparut, ma refer la prieteni si cei apropiati, majoritatea din ei au disparut, incet nimeni la usa nu ne-a mai batut… motivul eram eu, care nu mai eram eu de fapt ,eram un om chinuit de durere cazut la pamant . . . langa mine, a ramas de drept si corect sotul meu, El Shahat. In 2014 calvarul vietii mele a inceput, am incercat totul, ca sa imi recuperez inapoi sanatatea, dar de facut nimic, nu s-a mai putut . . .si atunci cu Dumnezeu, am inceput sa vorbesc mai mult, caci inainte desi credeam in Dumnezeu, atat de mult munceam, incat de oboseala nici nu mai apucam sa ma rog sau uitam, Lui Dumnezeu sa-i vorbesc, si imi ziceam: Domnul ma iarta, iar maine sper, sa nu mai uit Lui Dumnezeu sa-i vorbesc …. si munceam si iar munceam, iar banii pe care ii munceam, ii impartiam apoi la cei dragi, iar de mine complet uitam, dar sa revin la cea ce spuneam…. am inceput tot mai des, sa vorbesc cu Dumnezeu, El a devenit parintele meu, cel mai bun prieten al meu, El tot timpul ma asculta, si zilele m-i le lumina, pace in suflet mi-a dat ,si ma ajuta sa invat sa-mi accept,situatia de sanatate, asa cum este acum. Doi ani am luptat, sa ajung sa depasesc crunta depresie in care neputinta ma aruncase, doar Dumnezeu, m-a intarit si asa am ajuns sa hotaresc, si sa incerc sa invat, sa imi schimb calificarea sa pot lucra altceva ce nu imi afecteaza si mai rau sanatatea … un an si jumatate de zile, full time la un collegiu am reusit sa fac, si iar am clacat, nu mai puteam nici sa sed in scaun, si nici sa ma mai concentrez, si asa mi-am inghetat anul, si inghetat a ramas, si de revenit nu mi-am mai revenit cum am fost inainte . . . niciodat', acum mai mult de 2 ore nu mai pot sa sed, iar de supararea din suflet meu, din nou in depresie am cazut, doctorii mi-au dat o gramada de medicamente, dar daca le luam, eram din nou cazuta la pamant, si ca un zombi, viata imi continuam, eram un nul, pierduta, asa ca puterea mi-am adunat, cata am mai avut si la gunoi, medicamentele le-am aruncat, ca sa pot sa-i vorbesc Lui Dumnezeu cat de mult, prin rugaciune, si ii vorbesc, si desi asa distrusa la coloana cum sunt, El Dumnezeu o raza de soare pe cale mea a adus, si in dar cuvinte imi da, sa le scriu si sa le rostesc. Astfel s-a facut ca scriu, si creez tot ce postez, e un dar dat tarziu, dar e de la Dumnezeu asta stiu, de aceea prin tot ce scriu, vreau sa transmit ca, da! Dumnezeu e mereu cu noi si sa ne ajute vrea, dar trebuie sa vrem si noi, iar daca noi tinem calea Lui, calea credintei, el viata ne v-a insenina si schimba.
Incearca si tu ,si tu, si voi toti, iar daca credinta, cumva din diferite motive ati abandonat, rugati-va din nou, si cu Dumnezeu vorbiti si viata in mai bine vi se v-a schimba. Rugaciunea e conexiunea dintre noi si Dumnezeu nu o ignora, chiar daca ti-e bine si iti surade viata, tot te indemn sa nu ignori ci sa -i vorbesti lui Dumnezeu. Vorbeste-i lui Dumnezeu si cand ti-e bine, nu doar la greu, asa cum inainte am facut eu, e total gresit, dar Dumnezu ne asteapta mereu cu El sa vorbim, nu ignorati, rugaciunea e minunea prin care Dumnezeu ne trimite pacea si lumina in suflete, al meu al tuturor.
Aceasta e pe scurt o parte, un fragment din viata mea, iar rugaciunea si credinta in Dumnezeu mi-a inseninat viata, desi cu durerea am ramas, El Dumnezeu, a gasit si pentru mine o menire; si acum va scriu, e aproape tot ce pot sa fac, dar si asta limitat…. dar sunt bucuroasa ca viata mea din nou, un rost si o cale a luat, si aceasta schimbare,Dumnezeu in calea mea mi-a trimis, darul de a scriede a compune, versuri . . .

https://gandurialese.life/©2019/06/19/1279/
©2019/versuri: by sorinahasballa
muzica de fond: https://patreon.com/musicandsounds

Author:Sorina Hasballa

Published by angely#words4you#

Imi iubesc eu-l, dar nu mai mult decat pe Dumnezeu.

2 thoughts on “Rugaciunea e minunea, care mi-a schimbat viata.

Comments are closed.

%d bloggers like this: